Waarom “Het Witte Konijn” ?

Onlangs is mijn foto expositie over het thema “Het Witte Konijn – de Migranten brug” beëindigd (Le Lapin Blanc, le Pont des Migrants). Deze vond plaats in verschillende steden in België.
Elke migrant in een nieuw land is een beetje vergelijkbaar met ” Through the Looking-Glass ” uit het boek van Lewis Carrol: dingen verrassen hem, dingen beangstigen hem, dingen zien er belachelijk uit, dingen zijn fantastisch… Het witte konijn is een gids tussen twee werelden: de wereld van het verleden en de wereld van het huidige en toekomstige; gewone wereld en de nieuw wereld. Hij werd het symbool van mijn tentoonstelling die zal groeien en zich ontwikkelen, en zal regelmatig met nieuwe foto’s en nieuwe moderne geschiedenis worden afgerond.

migrantes
migrantes

 

1000 gezichten and 1000 stories

Het doel van mijn project – het verzamelen van 1000 foto’s. Ik zoek nog modellen en ik wil ze fotograferen en interviewen
Na een jaar  en na vijf jaar , herhaal ik foto’s en interviews van elk model om hun evolutie te volgen. Ik wil u laten zien hoe we veranderen net zoals de wereld om ons heen, welke doelen we bereiken en welke wij wijzigen of weigeren te wijzigen… Ik wil de aandacht vestigen op problemen van integratie van migranten op de relevante organisaties en op sommige ontwikkelde stereotypes.
Helden van mijn tentoonstelling zijn vluchtelingen en echtgenoten van Belgen, of degenen die vertrokken zijn met familie en  kwamen naar België om te studeren of te werken en besloten te blijven. Sommige van hen wonen hier net iets meer dan een jaar, andere decennia… Verschillende personen, leeftijden, nationaliteiten, lotsverbondenheid, angsten en dromen…. De spil van onze lotsbestemming spins de draad die we proberen te verweven tot een patroon van de Belgische multinationale wandtapijt.

Mass – medias waren geinteresseerd !

De eerste editie van de tentoonstelling was al een groot succes met veel bezoekers en een uitstekende persverslaggeving die de aandacht heeft getrokken voor dit initiatief en dat migranten op de voorgrond heeft geplaatst.
De volgende tentoonstellingen zijn gepland in het Vlaamse deel van België.

migrant’s problems
migrant’s problems

Dit project zoekt voor nieuwe modellen !

Als u in uw gemeenschap mensen kent of vrienden heeft die, als model, willen deelnemen aan het project¨ migrantie¨ , schrijf me: lalafoto.com@gmail.com. Geef in het onderwerp van de email: “een wit konijn” en in het e-mail hoe contact met u op te nemen.

 

LEAVE A REPLY